Smartlog v3 » Fr. Møllers hverdag » Stillingen: Kolding kommune - 0. Løve & kæreste - 1!
Opret egen blog | Næste blog »

Fr. Møllers hverdag

Stort og småt - mest småt - fra et mindre, kedeligt liv i en mellemstor, jysk by

Stillingen: Kolding kommune - 0. Løve & kæreste - 1!

8. Jan 2009 23:56, valkyrien.dk

Det er tungt at danse med Kolding kommune. Meget tungt. Den smukke by med slotsruinen bruger desværre i høj grad at tilsidesætte lovgivningen i forhold til besynderlige skuffecirkulærer. Det er vel de færreste, der efter sygdom ender på kontanthjælp, der ved særlig meget om sociallovgivning. Man tror på det, man får at vide hos sin kommune. Det tror man jo, man kan. Virkeligheden er bare en anden - i hvert fald i Kolding.

Vi har fået mange historier fra de varme lande. Om hvorfor kæresten, da hans sygedagpenge udløb, og han måtte søge kontanthjælp - blev truet til at undlade at søge særlig støtte til den del af den fatkiske boligudgift, der overstiger 2.400,- pr. måned. Fik en sang fra de varme lande om, at hvis han søgte, skulle han fraflytte den lejlighed, han dengang havde boet i i syv år, efter tre måneder. Pis, papir, løgn, latin og skuffecirkulærer.

Jeg kunne ikke få det til at passe! Var jo selv i samme situation - og overlevede trods alt - fordi jeg fik de ekstra godt tusind kroner per måned. Skattefrit.

Den lange historie kort er, at selvfølgelig kender jeg reglerne. Jeg er jo for Fanden opdraget med at gøre min pligt og kræve min ret. Jeg tog kampen op på min kærestes vegne. Vi sidder i dag med et brev fra Kolding kommune, der blankt erkender, at der har foregået misinformation og dårlig vejledning. Og som godtgør, at kæresten helt enkelt får den - skattefrie - hjælp, han hele tiden var berettiget til. Vi snakker om en efterbetaling i størrelsesordenen 40K! For tre år.

Vi har grinet, og vi har grædt! Brugt pengene! I hvert fald i tankerne. Kæresten vil jo have den MZ, han altid har ønsket sig, og som vi stille og roligt sparede op til. Vi sparede også op til mit højeste ønske - en ny hund. En Coton de Tuleár. Han skal hedde Mozart - i følge racens standard kan han regne med at blive - 17 år.

Det er urimeligt, man skal kæmpe så hårdt for lovfæstede rettigheder. Men sådan er det. Blevet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

 1. Lisbeth
  9. Jan 2009 00:23
  1

  Hvor dejligt hvis der endelig vil regne lidt "guld" ned over jer. Sad og blev lidt harm på dine vegne da du blev angrebet i dit tidligere indlæg. Synd at man ikke kan se man bor i et samfund hvor der trods alt bliver givet lidt hjælp til de dårligt stillede...uden man har så skide ondt i RØV.. Og jeg tror bestemt ikke I får noget..sådan bare for jeres blå øjnes skyld. Som jeg læser dine indlæg, så kræver det en vis portion vilje OG OVERSKUD blot at FORSTÅ alle de indviklede regler. Jeg er sgu helt imponeret over alt de du skal sætte dig ind i for ikke at blive snydt for det I har ret til.Og drømme er der sgu aldrig nogen der kan tage fra en...selvom han prøver ham Hr medborger.

 2. Fr.Møller
  9. Jan 2009 04:15
  2

  Tak for de pæne ord, Lisbeth. Jeg har også undret mig meget over, hvad der egentlig er blevet af respekten for andre mennesker - herunder evnen til at glæde sig på andres vegne... For der er jo ikke tale om, at det er en eller anden ekstravagant ydelse, kæresten har søgt. Næh, der er tale om en helt grundlæggende ydelse, der kompenserer for, at kontanthjælpen er alt for lav - tilsikrer, at man oven i alt det andet lort ikke også skal stå uden tag over hovedet, fordi man indtil uheldet ramte - såmænd bare levede et helt almindelig liv!

  Det har været drøjt - oven i mine egne - også at tage kærestens kampe. Jeg var bare nødt til at gøre det, fordi han ikke selv har kræfterne. Jeg ville også have taget den - kampen - for en fremmed, der havde retten på sin side. Det er ikke så meget - i hvert fald her i huset - pengene, det handler om. Det er noget meget dybereliggende - retssikkerheden. Også for mennesker, tilværelsen af en eller anden grund har sendt til tælling. Faktisk netop for disse mennesker...

 3. anette
  9. Jan 2009 08:02
  3

  Det er møgsurt, at man skal blive ved med at kæmpe over for en bureaukratisk tankegang, men nogengange er det værd at blive ved.

  Men hvor er det dejligt for Jer, at I fik ret :-)

  God weekend :-)

 4. Ann
  9. Jan 2009 08:04
  4

  Hvor dejligt i endelig får lidt ekstra hjælp til økonomien. Det kan altid betale sig at kræve sin ret uanset hvad. GODT GÅET :-)

 5. Anita
  9. Jan 2009 08:18
  5

  Det er Jer bestemt velundt at få luft i økonomien. Stort Tillykke med det. Det er jo næsten som at vinde i Lotto :-)

 6. Fr. Møller
  9. Jan 2009 08:44
  6

  Ja, Ann, du har jo din unge alder til trods allerede måttet kæmpe mere end de fleste kommer til på et helt liv - jeg er sgu stolt af dig, min tøs! (Min kære lillesøster har kæmpet sig ud af en alvorlig spiseforstyrrelse, uddannet sig som social- og sundhedshjælper og arbejder i dag i fleksjob. Eller lige nu er hun godt nok på barsel - men ellers).

  Anita - det er næsten samme følelse, ja. (Jeg har faktisk engang vundet godt 40.000 i lotto). Forskellen er bare, at det jo er penge, der har manglet i budgettet hver eneste måned. Må erkende, at vi har det sådan, at før vi ser pengene på kontoen, tror vi ikke rigtig på noget som helst.

 7. Anita
  9. Jan 2009 09:08
  7

  Det forstår jeg ved Gud godt. Sådan har jeg det også, når der kommer pludselige økonomiske overraskelser, til min fordel naturligvis. Så overvejer jeg lige et sekund, at det sikkert er en fejl - men det har det (7-9-13) heldigvis aldrig været.

  Well, én ting er sikkert; trods Jeres modgang har I alligevel formået at vinde i Livslotteriet. Det er sgu stort! :-)

 8. Esther
  10. Jan 2009 13:55
  8

  Ai, hvor er det fedt at kommunen endelig indrømmer deres fejltagelse!

  STORT TIL LYKKE!!!

 9. Fr.Møller
  10. Jan 2009 23:52
  9

  Tak, Esther! Men det er sgu beskæmmende, at en førtidpensioneret auodidakt bogholderinde skal have mere styr på gældende sociallov end de, der får løn for at have det!

Tags

Arkiv

Relaterede