Smartlog v3 » Fr. Møllers hverdag » Singlelivets velsignelser
Opret egen blog | Næste blog »

Fr. Møllers hverdag

Stort og småt - mest småt - fra et mindre, kedeligt liv i en mellemstor, jysk by

Singlelivets velsignelser

22. Jan 2009 03:01, valkyrien.dk

Det er fire-fem år siden, jeg skrev nedenstående - jeg mener stadig hvert et ord.

Singlelivet er kraftigt oppe i tiden - ikke mindst på grund af filmatiseringen af "Bridget Jones´ Dagbog". Jeg læste den for et nogle år siden, og jeg læste også Politikens plagiat, "Nynnes Dagbog". Begge er ganske velskrevne og underholdende og beskriver - kort fortalt - det til tider hektiske liv hos en barnløs kvinde, der er ude over den første ungdom uden at have fundet Mr. Right - og som desperat forsøger at overbevise såvel sig selv som omgivelserne om, at hun har det pragtfuldt på den måde.

I gamle dage kaldte vi den slags kvinder for pebermøer eller gammeljomfruer. Og det er de jo sådan set stadig. Men lige så vel som vi ikke længere må kalde en person med ringe evner for evnesvag, hedder det ikke længere pebermø - næh, nu hedder det single-sild!

OK - der er forskelle på pebermøen og single-silden. En af de mest markante er nok, at pebermøen sjældent havde problemer med sin identitet som enlig kvinde. Jeg tror ikke, hun nødvendigvis lagde drømmene bag sig, men hun både blev - og opførte sig som - voksen.

Single-silden derimod bliver tilsyneladende aldrig voksen. Og hvor det hos teenagepigen kan virke forholdsvis sødt med den overdrevne selvoptagethed og konstante jagt på fest og farver, virker samme opførsel hos den 30-40 årige bare desperat og ynkelig!

Ca. halvdelen af Danmarks voksne befolkning lever alene. Det ligger i sagens natur, at det at leve alene medfører en vis ensomhed. Alligevel må det ikke siges højt; det er flovt at være ensom. Så vi har opfundet "single-kulturen", hvor disse enlige, der altså ikke-er-spor-ensomme kan gå på "singlebar" og møde andre "singler", der nemlig heller ikke er spor ensomme, nej-de-er-ej!

Jeg er glad for, at jeg ikke er "single", men bare bor alene. For så behøver jeg da ikke at stresse rundt på barer og hykle, at mit liv er skidespændende, når virkeligheden er, at ugens højdepunkt måske er, at jeg spiser sammen med min nabo, der heller ikke er "single", men også bor alene, onsdag aften ;-).

Singlelivet er noget opreklameret pis!

 

T

Kommentarer

 1. returned
  22. Jan 2009 08:33
  1

  Kære Fr. Møller

  Dette indlæg er som talt ud af min mund - det jeg opgav at formulere på skrift forleden dag.

  Det er patetisk at kalde sig "singlepige". Du og jeg (og mange andre) lever alene - end of story.
  Singlelivet ER noget opreklameret pis!

 2. Tine
  22. Jan 2009 09:12
  2

  Kommer det ikke lidt an på, om man er selvvalgt alene eller ej ?

  Jeg elskede at være alene, da jeg var, og jeg elsker at være en del af par, nu hvor jeg er det.

  Til gengæld spildte jeg ikke mit liv på at lede efter den retter, da jeg var alene, for jeg var af den mærkelige overbevisning, at han ikke fandes og derfor gad jeg ikke at misbruge min tid på at lede efter ham, hvad skulle jeg også bruge ham til ?

  Jeg nød ikke at skulle tage hensyn til andre end mig selv og mine interesser, lige som jeg nu nyder, at vi nogen gange gør tingene i fællesskab og andre gange gør dem hver for sig. Vi er to selvstændige personer med hver sine venner og sine interesser og det er vi forsat, selv om vi danner par.

 3. Jan
  22. Jan 2009 10:23
  3

  Nu ER der jo også mandlige "singler" - i alle aldre!

  Jeg er een af dem, godtnok i en betragtelig høj alder og derfor Folkepensionist, som jeg blev for små 1½ år siden som 65-årig, efter at have været på Overgangsydelse, som jeg nåede at komme på, inden loven blev lavet om for mange år siden.

  Da jeg så for 3½ år siden mistede min kone, efter hendes lange tids sygdom, faldt der ro over mig!
  Jeg er selv handikappet på grund af KOL (ja, jeg ryger stadig!) og har absolut ingen intentioner om at danne et nyt parfold.
  Jeg skal ikke have en "sygeplejerske" ind i mit liv nu, så længe dét nu varer.

  Jeg nyder at være mig selv, at kunne gøre dét jeg KAN klare - og har så problemer med alt det jeg ikke kan -og gerne ville.
  Jeg ville gerne kunne klippe min forbistrede lange tjørnehæk udvendig, der et par gange om året generer de gående på min hjørneejendom med 66 meter udvendig hæk. Det har jeg så ikke kunnet de sidste 2 år.

  Kommunen tilbyder ellers at man kan få hjælp til græsklip en gang om måneden, og hækklipning (en gang om året), samt snerydning udvendig.... for 500 kr. om måneden. Min folkepension tillader ikke at jeg bruger 500 kr. om måneden, for at klare dét..... og en tjørnehæk skal klippes TO gange om året.... og snerydning sker nok først om eftermiddagen.... og sker der så noget uheldigt for forbipasserende, skal min forsikring dække- hvis JEG har opfyldt mine forpligtigelser!

  Jeg er nødt til at forlade mig på familie og venner -og indimellem en købt hjælp, som grovklipning af hæk - og hovedrengøring indvendig..... når jeg har sparet nok sammen til dét -Det har jeg ikke altid, til den tid mine naboer syntes jeg burde have klaret problemerne!

  Jeg FÅR støvsuget hver 14 dag via kommunens hælp. Jeg får i samme omgang tørret gulvet over med en halvvåd klud. Fint nok!
  Men, de må ikke flytte noget som helst -og de må faktisk ikke bruge nogle af de rengøringsmidler jeg har.
  Også fint nok, de skal jo igennem mange opgaver på en dag, før og efter de 40 min. jeg er tildelt, -hver 14. dag....!
  Skulle de flytte rundt på mine møbler, for at komme ind i krogene - og være i dampe fra diverse obskure rengøringsmidler i 5x 8 timer i ugen, så kan de hurtigt komme ind i problemer.

  Hov... Det blev vist et Off Topic indlæg, her til sidst. Sorry Fr. Møller

  Syntes bare at der skulle en single-han ind i debatten
  Single er ikke så opreklameret... Jeg er glad for min nuværende status :-)

 4. Tine
  22. Jan 2009 11:25
  4

  @ Jan.

  Jeg kan godt forstå dig, og som jeg skrev, jeg var også glad for at være single, da jeg var det, og på det tidspunkt ønskede jeg heller ikke at ændre på det.

  At jeg så senere løb ind i en på min daværende arbejdsplads og at han og jeg havde fælles interesser, som vi begyndte at dyrke i fællesskab og at vi opholdte os mere og mere hos hinanden er en helt anden historie, lige som det er noget helt andet, at vi var "kommet sammen" i over et år, før vi begyndte at kramme, kysse og have sex, for det var ikke de ting, som bandt os sammen til at starte med og det er det for øvrigt heller ikke i dag.

  Jeg synes lige som dig, at den "hjælp" vores pensionist bliver tilbud er både alt for dyr og alt for dårlig. Dette var også årsagen til, at jeg ved siden af et krævende langt mere end fuldtidsjob passede og plejede begge mine forældre, min mormor samt hendes lillesøster i deres eget hjem lige indtil de døde, samt at min Skat har gjort det sammen med hans farmor, lige indtil vi blev nødt til at give op og få en plejebolig til hende.

 5. codegirl.dk
  22. Jan 2009 16:42
  5

  Man kunne sådan set sige det samme om parforhold... altså at det er noget opreklameret pis. Skal vi ikke bare blive enige om at det ideelle liv ikke findes, men at nogle mennesker desperat søger det, og andre er glade for at være som de er?

 6. Fru K
  23. Jan 2009 18:32
  6

  Ja.. jeg har været alene i mange år, inden jeg mødte kjeldsen.. og jeg må give fru møller ret i mange af hendes antagelser om "single-silden" som aldrig bliver voksen..

  En mand af samme støbning blev engang kaldt for "Peter Pan".. hvad er det kvindelige modstykke ?

 7. Fr. Møller
  23. Jan 2009 18:34
  7

  Bridget Jones ;-) Og alle hendes kloner, der aldrig forstod, at hun var en karikatur.

Tags

Arkiv

Relaterede