Smartlog v3 » Fr. Møllers hverdag » Respekt ~ Accept
Opret egen blog | Næste blog »

Fr. Møllers hverdag

Stort og småt - mest småt - fra et mindre, kedeligt liv i en mellemstor, jysk by

Respekt ~ Accept

8. May 2006 01:26, valkyrien.dk

Inspireret af en kommentartråd i forbindelse med min nylige hjemvenden til folden - SF...

Jeg er - selvfølgelig - ikke enig med SF i alle spørgsmål. Men noget af det herlige ved det parti er, at det er der heller ingen, der hverken forlanger eller forventer, at jeg skal være! Jeg er stadig EU-skeptiker - det er partiet også - men jeg har det fint med, at man - langt om længe - har valgt at erkende, at vi altså er medlemmer af foretagendet - agerer ud fra det fremfor at fornægte virkeligheden.

Jeg er socialist af hjertet. Som jeg er skruet sammen oppe i hovedet, er det simpelthen logik at yde efter evne og nyde efter behov. Det er så aldrig rigtig lykkedes det omgivende samfund at pådutte mig en masse kunstige behov.. Jeg var "politisk forbruger", ti år inden det blev moderne - fordi det sgu da var indlysende! Selv om jeg nu er på kontanthjælp på sjette år, er det ikke i mit køkken, du finder underlødige fødevarer. Her kommer smør på brødet, og hønsene, der lægger de æg, jeg spiser, går frit omkring og hakker i hinanden. Som høns nu engang gør...

Til gengæld er jeg totalt ignorant overfor "mærkevarer". Eller nej - jeg går ind for kvalitet - men Weblen-effekten vil til evig tid gå hen over hovedet på mig. Jowjow - det var sgu da sjovt at have Rover 600 i garagen, fordi det lige faldt for - men vi kom nu også frem, da det var en Sierra varevogn - omend det gik lidt langsommere ;-).

Da min cykel blev stjålet, og jeg i et års tid bare ikke havde råd til en anden - ja, da var jeg ærligt og redeligt misundelig på dem, der havde en cykel. Nu hvor jeg har fået mig en igen, kan det ikke hidse mig op, om andre har cykler, der er nyere eller flottere - jeg har jo, hvad jeg har brug for! Jeg forstår ikke den dér med at blive misundelig på naboens bil, hvis man selv har en brugbar af slagsen. Det lyder skidefrelst - men i stedet glæder jeg mig faktisk på naboens vegne!

Jeg bor i en lillebitte lejlighed midt i Horsens. 48 kvm er, hvad jeg kan lukke dørene til. Jeg bor skidedejligt! Nåja, jeg har haft seks gange så meget plads - og det var også helt fint. Virkeligheden handler om at forstå sine vilkår, ændre, hvad ændres kan (og bør) - acceptere resten!

Men jeg kommer aldrig til at forstå mennesker, der stemmer på DF og alligevel mener, de kan se sig selv i øjnene. De er så også ligeglade, for de skal ud og lure bag ligusterhækken for at se, om naboen har købt en ny bil...

 

 

 

Kommentarer

 1. 37g
  8. May 2006 13:25
  1

  Endnu et perfidt angreb på DF-vælgere fra den intolerante censors hånd. Parolen er: Slå på dem der ikke kan forsvare sig, mens du med den anden hånd tegner dig selv som et godt menneske.

  Hvordan kan sådanne personager holde sig selv ud?

  I øvrigt kan man undre sig over at DFerne, der den ene dag er underklasse-fattigrøve, den anden dag er blevet til ligusterfascister med VVV. Men det er vel lige meget, bare man kan dehumanisere dem.

  Hvad hed kommunisternes Goebbels?

 2. Fr. Møller hendeselv
  9. May 2006 01:18
  2

  Kim - hvis det ikke er misundelse og frygt for selv at miste privilegier, der gør, at det standardiserede DF-medlem ikke vil del af sin overflod - hvad er det så?

  Jeg slår ikke på nogen, der ikke kan forsvare sig. Evt. fornærmede DF-vælgere kan da frit melde sig banen! Jeg er så ikke helt klar over, hvorfor du pludselig definerer dine "ånds"fæller som underklasse-fattigrøve? Nok et forsøg på at tillægge mig udsagn, jeg aldrig er fremkommet med?

  Eftersom jeg aldrig har været og aldrig bliver kommunist, kan jeg desværre ikke svare på dit sidste spørgsmål.

 3. Kimporator
  9. May 2006 18:58
  3

  Det turde være en kendt sag, selv hos fr Møller, at DFere af det herskende meningskleresi på DR og Politiken betragtes som Danmarks uuddannede underklsse. En stemme på DF er udtryk for at man er dum og underpriviligeret. Du lægger selv op til det med din manglende accept af at DF kan være udtryk for et selvstændigt gennemtænkt valg, ved det at du erklære dem for forførte (se forrige tråd inden fr Møller når at slette det)

  Du blæser med mel i munden og det støver.

  Mht at tæske på folk der ikke kan forsvare sig: Folk der efter din angivelse er manipuleret til at stemme det de nu stemmer på, er vel dårligt i stand at forsvare sig? Når du så sletter med den ene hånd, tæsker med den anden og snakker om din høje moral, bliver man vildt imponeret over løgnens grovhed.

  Er det mlg. korttidshukommelse der gør at du kan holde dig selv ud?

 4. Fr. Møller hendeselv
  9. May 2006 19:43
  4

  Kim - jeg kan ikke holdes ansvarlig for, hvad meningskleresiet på DR og Politiken udtaler! Når jeg kigger rundt i min egen omgangskreds, må jeg da godt nok erkende, at det ikke just er de "skarpeste knive i skuffen", der bekender sig til DF, så måske er der generelt noget om snakken. Imidlertid er dumme mennesker ikke nødvendigvis økonomisk underprivilegerede - der er utvivlsomt masser af ligusterfascister blandt Pias proselytter.

  Jeg afviser skam ikke, at det kan være et selvstændigt valg at stemme på DF. Imidlertid er det valg bestemt af, at man ikke evner at se længere end til sin egen næsetip - det er både dumt og uholdbart i en globaliseret verden.

  I øvrigt er det dig - ikke mig - der snakker om "min høje moral". Men det er da sympatisk, at du åbenbart sætter lighedstegn mellem det at være socialist og have en høj moral ;-).

 5. K
  9. May 2006 20:17
  5

  Kig på dine egne selvmål, du laver dem hele tiden, og når jeg peger på dem, snakker du udenom. Du kan jo ikke skrive 15 ord uden at modsige dig selv.

  Som fie skrev, du er spild af tid. Men når din intolerance gjalder vil dine læsere få et stille praj herfra, en påpegning af dit hykleri og din intolerance.

 6. Fr. Møller hendeselv
  9. May 2006 21:42
  6

  Kim - der er hverken hoved eller hale på det, du skriver! Giv mig dog nogle eksempler på, hvor i de indlæg, du har kommenteret, jeg angiveligt skulle modsige mig selv! Problemet er, at det kan du ikke!

  Da du åbenbart et tungtopfattende, skal jeg gerne opsummere: Jeg har nul respekt for Dansk Folkeparti og dermed dybest set meget lidt respekt for deres vælgere. Men jeg har stor respekt for RETTEN til at stemme på det parti. Hvis man nu ikke ved bedre.

 7. K
  9. May 2006 22:13
  7

  citat af dit forrige indlæg. Og hold så op med at spille dum, ik?

  <i><b>Kim - jeg kan ikke holdes ansvarlig for, hvad meningskleresiet på DR og Politiken udtaler!</b> Når jeg kigger rundt i min egen omgangskreds, må jeg da godt nok erkende, at det ikke just er de "skarpeste knive i skuffen", der bekender sig til DF, <b>så måske er der generelt noget om snakken.</b> </i>

  I den første fede undsiger du POL/DR, men det er ren formalisme, for i den sidste giver du dem ret. Nettoresultatet er at du bakker op om DR-Politikens meningsdiktat, der karekteriserer af DFere som småtbemidlede tabere, og dermed bekræfter du min påstand. Du vil bare ikke hænges op på det.

  Men sådan spiller klaveret ikke. Det som enhver der har læst dig udmærket ved, har du netop erkendt: Du betragter DFs vælgere som andenrangsmennesker. Du kom til at blande dem sammen med ligusterfascister, og du prøver så at løbe fra den fortalelse ved at lade som om der ikke er en statistisk sammenhæng mellem det at kunne tænke og det at eje et parcelhus.

  Som jeg skrev andetsteds, forlanger du at folk skal respektere DINE MENINGER, men du vil selv kun respekterer DF-VÆLGERNES RET TIL AT BLIVE MANIPULERET.

  Tror du ikke læserne kan se den forskel?

  Tror du ikke de kan se at du lod din foragt og intolerance overfor anderledes tænkende skinne igennem?

  Og synes du ærlig talt ikke du burde vise læserne den respekt at droppe dine udflugter?

  (ps, du behøver ikke svare. Tavshed kan meget vel vise sig at være din ærligste reaktion.)

 8. Fr. Møller hendeselv
  9. May 2006 22:37
  8

  Jeg undsiger skam hverken Politiken eller DR - gør blot opmærksom på, at jeg ikke har noget med de to foretagender at skaffe og derfor ikke kan holdes ansvarlig for, hvad de måtte mene! At det ikke ligefrem er studenterhuen, der trykker de DF-vælgere, jeg kender, er næppe heller noget, jeg kan gøre for - det er bare en kendsgerning!

  Jeg betragter ikke NOGEN som "andenrangsmennesker"! Det er en ærlig sag at være mindre begavet. Et menneske kan have så mange andre kvaliteter end traditionel intelligens.

  Nu vil du pludselig til at blande foragt og intolerance ind i sammenhængen. Den må i så fald være din egen. Jeg fastholder retten til at mene, at danskerne burde være for oplyste til at falde for DF's xenofobiske dommedagsbrægen. Og det er vi da heldigvis også mange, der er ;-).

 9. K
  9. May 2006 23:09
  9

  <i>Jeg betragter ikke NOGEN som "andenrangsmennesker"! Det er en ærlig sag at være mindre begavet. Et menneske kan have så mange andre kvaliteter end traditionel intelligens.
  </i>

  Naturligvis gør du det. Det står i hver anden af dine kommentarer. Stop så dine evindelige udflugter. Find dine holdninger, reparer dem, så de er sammenhængende, og stå så ved dem - i stedet for det feje svineri du præsterer pt.

 10. Fr. Møller hendeselv
  9. May 2006 23:30
  10

  Kim - mine holdninger er aldeles sammenhængende. De bygger på den klassiske marxisme, hvor man yder efter evne og nyder efter behov. Læg dertil en god portion almindeligt kristent menneskesyn - voila - du har billedet!

  Det er du da velkommen til at kalde "fejt svineri". Det siger imidlertid mere om dig end om mig....

 11. K
  10. May 2006 00:29
  11

  Eftersom du har dokumenteret at du ikke respekterer folk med andre holdninger som ligeværdige mennesker, kan du snakke røven af led uden at folk over amøbestadiet tror på dine floskler.

  Jeg kan også skrive at jeg stemmer radikalt, hvor mange mon tror på den?

  Jeg vil ikke sige at du er dåååååm, nej aldrig kunne det falde mig ind..

 12. Fr. Møller hendeselv
  10. May 2006 00:53
  12

  Nej Kim, det har jeg ikke "dokumenteret", for sådan forholder det sig ikke. Men jeg står gerne ved, at de mennesker, jeg kender, der stemmer på DF, ikke just stod forrest i køen, da der blev delt intelligens ud. Det gør dem på ingen måde til "ikke ligeværdige". Blot til mindre intelligente - med de følger den slags nu generelt har for menneskers livsanskuelse....

 13. Fr. Møller hendeselv
  10. May 2006 04:39
  13

  Nåjo - sådan lige på vej under dynen med "Sværke-slægten"... Kim, du er velkommen til at kalde mig dum. Det er jo ingen hemmelighed, at da vi sidste år skulle "teste nationen", scorede jeg med hiv og sving en IQ på 93. Jeg er dog fuld af fortrøstning - for selv om den ligger lidt vel tæt på sinkestadiet, ligger den da tydeligvis for højt til at tage DF seriøst.

  Ikke at kunne tage noget/nogen seriøst betyder bare ikke, at man ikke bør tage samme fænomen alvorligt. Jeg tager DF meget alvorligt - så alvorligt, at jeg igen har meldt mig ind i et parti, hvis ideologi jeg overordnet kan stå inde for. Og som en del af sit daglige virke har at bekæmpe DF; alle dets gerninger og alt dets væsen. SF går frem og frem i meningsmålingerne - oplever et boom i medlemstallet...

 14. Kimporator
  10. May 2006 09:43
  14

  Jaja, Fr Møller. Jeg giver op, igen. Du har vundet, omend med snyd, for mine indlæg som din underbevidsthed var da ret sjove og fortjente ikke sletning. Men man skulle vel ikke have forventet humor fra dig.

  Lev vel, så længe..

 15. JH
  18. Oct 2011 11:22
  15

  Frøken Røv&nøgler

  Dine venner som stemmer på DF kan vel ikke være meget dummere end dig? Synes absolut ikke din IQ score var værd at nævne. Men når det nu er gjort, så får du en sammenligning her:
  Min IQ 128-132 og mit valg på parti, går på DF!

  Det var det eneste jeg ville forholde mig til på denne blog, da du alligevel ikke svarer hverken delvis eller helt på spørgsmålene der bliver dig stillet.

  Peace out

Tags

Arkiv

Relaterede