Smartlog v3 » Fr. Møllers hverdag » Mere medicinhelvede
Opret egen blog | Næste blog »

Fr. Møllers hverdag

Stort og småt - mest småt - fra et mindre, kedeligt liv i en mellemstor, jysk by

Mere medicinhelvede

12. Jan 2009 19:55, valkyrien.dk

Jo mere, jeg ser, desto mere bange bliver jeg ærligt og redeligt for visse typer medicin! Jeg bliver faktisk allermest bange for læger, der ordinerer på kryds og tværs uden at snakke sammen! Uden tilsyneladende selv at vide, hvad de gør. Jeg kan som totalt lægperson læse mig til på bl.a. Netdoktor og i Medicinalhåndbogen, at f.eks. Cipralex ikke må gives sammen med såkaldte "MAO-hæmmere". At Tolmin, som min elskede ikke desto mindre blev ordineret sammen med Cipralex - af én og samme psykiater - er en MAO-hæmmer!

Jeg sidder på sidelinjen og kan objektivt iagttage, hvordan min mand reelt får det dårligere og dårligere af medicin, der skulle hjælpe ham. Naturligvis uden kinamands chance for at vurdere, hvordan denne åbenbart i forvejen ikke hensigtsmæssige cocktail interagerer med henholdsvis betablokkere og epilepsimedicin.

Jeg har lyst til at tage psykiateren i krebsen og bede om en helvedes god forklaring på, at han sam-ordinerer præparater, der angiveligt ikke bør blandes. Mig vil løven jo ikke rigtig høre på i den sammenhæng - det kan jeg på en måde godt forstå - jeg er sgu hverken læge eller farmaceut. Hans humørsvingninger er uhyggelige - der sker jo ting og sager i hjernen på ham, han ingen som helst indflydelse har på. Det giver udslag, der, når det er værst, virker så vel psykotisk som paranoidt!

Jeg balancerer på æggen af et barberblad. Løven kan heller ikke lide, hvad der foregår - har derfor over weekenden simpelthen taget en kold tyrker med såvel Cipralex som Tolmin. Om det er klogt, ved vi ikke, men vi ved, det heller ikke kan vente til næste speciallægetid måske - måske ikke - at få ordineret en udtrapning. Fordi lægen sandsynligvis er imod denne udtrapning! Fordi han aldrig har prøvet de forbandede piller på egen krop og psyke, har han jo kun en teoretisk indfaldsvinkel til, hvor ulidelige bivirkningerne kan være.

Hvis "systemet" havde fungeret, var han her og nu blevet indlagt et par uger på en åben, psykiatrisk afdeling - til udtrapning af medicin, der absolut ikke gør noget godt for ham. Havde fået for eksempel "Fenemal" til at nedkæmpe abstinenserne efter de stærkt vanedannende præparater. Men systemet fungerer ikke,  så vi må bare klare det selv. Kære Vorherre, giv os styrken til det - be' om!

Kommentarer

 1. Lasse
  12. Jan 2009 22:01
  1

  Rolig nu. Jeg har lige checket medicin.dk, og om du har set forkert skal jeg ikke kunne sige, men Tolmin (mianserin) er ikke en MAO-hæmmer; ligesom cipralex har den interaktion med MAO-hæmmere.

  Jeg har også checket interaktionsdatabasen.dk, og iflg lægemiddelstyrelsen er der altså ingen kendte interaktioner mellem Cipralex og Tolmin.

  At systemet ikke fungerer, og at det burde være muligt at få omgående hjælp når bivirkninger er uudholdelige eller når virkningen udebliver, er vi til gengæld ret enige om.

  Men kold tyrker på SSRI som cipralex vist er, kan jeg ikke anbefale - jeg trappede en gang ud af Zoloft - meget meget langsomt, og alligevel fik jeg ubehagelige reaktioner.

  /Lasse

 2. Fr.Møller
  12. Jan 2009 23:59
  2

  Jeg er som sagt ikke sagkyndig - men netdoktor godtgør Tolmin som MAO-hæmmer. Jeg stoppede selv med Zoloft fra minut til minut, fordi den del af min hjerne, der var tilbage sagde, alternativet var selvmord. Det handler nok primært om selv at tage ansvaret-.

 3. Susan
  13. Jan 2009 00:21
  3

  Fr. Møller, jeg sender jer begge styrke og tålmodighed.

  Det jeg kan finde om Tolmin er at det ikke må tages hvis man inden for 14 dage har taget MAO hæmmere - der står ikke at Tolmin er en MAO hæmmer -

  http://www.netdoktor.dk/interactive/medicin/praeperatinfo.php?docid=praeparat_info&id=1871
  sakset fra ovenstående:
  "Tolmin® må ikke tages, hvis man inden for de sidste 14 dage har været i behandling med MAO-hæmmere (middel mod depression eller Parkinsons sygdom)."

  og så skal jeg vist holde op med at gøre mig klog på noget jeg ikke ved noget som helst om.

  Er det muligt for løven at få en anden psykiater som ikke er så receptglad og hvor kemien passer lidt bedre mellem ham/hende og løven?

 4. Fr. Møller
  13. Jan 2009 06:15
  4

  Netdoktor nævner såvel Cipralex som Tolmin som MAO-hæmmere. For min skyld kan de i øvrigt kalde lortet, hvad de vil - vi kan jo bare se, det er en forfærdelig cocktail at udsætte et menneske for.

  Psykiatere er en generel mangelvare i dagens Danmark - jeg begynder at forstå, hvorfor ham her ikke har ventelister af betydning.

 5. Ann
  13. Jan 2009 08:20
  5

  hmm jamen dog, sikke noget møg i oplever hva,.. Sender jer mange varme tanker.
  SØS

 6. Fru K
  13. Jan 2009 21:28
  6

  ... hvad med en tur på psykiatrisk skadestue her i Horsens.. og tag løven med op til Gitte Martin ??

 7. Fru K
  13. Jan 2009 21:29
  7

  Jeg skal tage jer med i aftenbønne... HAN skal nok høre jer.

 8. AM
  16. Jan 2009 19:45
  8

  Pæparaterne virker på to forskellige måde - der er ikke kendte interaktioner mellem de to produkter ifølge medicinkombination.dk

 9. Fr. Møller
  17. Jan 2009 01:31
  9

  Tak for linket, AM - det kendte jeg ikke. Det ser meget nyttigt ud.

 10. Lombardo
  31. Jan 2009 05:16
  10

  Hvis du/I er viklet ind i det medicin-cirkus, anbefaler jeg STÆRKT at se denne video "Deadly profit: Making a killing":
  http://www.cchr.org/#/videos/making-a-killing-introduction

  (Kan også rekvireres på DVD i dansk version via sitet).

Tags

Arkiv

Relaterede